دو پیشنهاد برای خانواده ها برای آرامش بیشتر و کاهش خشونت | از تکنیک تغافل غافل نشوید

زمر نیوز | بهزاد تیمورپور محقق و فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار کارگر آنلاین گفت : برای افزایش همدلی و مودت در خانواده ها و کاهش خشم و خشونت های های خانگی از تکنیک تغافل و صبر باید استفاده شود .

به گزارش زمر نیوز ، بهزاد تیمورپور محقق و فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار کارگر آنلاین گفت : برای افزایش همدلی و مودت در خانواده ها و کاهش خشم و خشونت های های خانگی از تکنیک تغافل و صبر باید استفاده شود .

وی گفت : در حدیث معروفى که هم از امام سجّاد(علیه السلام) و هم از امام باقر(علیه السلام) و هم از امام صادق (علیه السلام)نقل شده است، پیرامون «تغافل» چنین مى فرمایند:«صَلاحُ حالِ التَّعایُشِ وَ التَّعَاشُرِ مِلاُْ مِکْیَال ثُلْثاهُ فِطَنَةٌ وَ ثُلْثُهُ تَغَافُلٌ; مصلحت همزیستى سالم و معاشرت با مردم در پیمانه اى است که دوسوم آن هوشیارى و یک سوم آن تغافل باشد».این روایت، در واقع ضمن تأکید بر تغافل مثبت، از تغافل منفى بر حذر مى دارد. ابتدا تأکید به هوشیارى و بیدارى و ترک «غفلت» مى کند و سهم آن را دوسوّم مى داند و مفهوم آن این است که انسان نباید از مسائل مهم زندگى بى خبر بماند; بلکه باید با کمال دقّت، مراقب آنچه که خیر و صلاح او در آن است، باشد. از سوى دیگر نسبت به امورى که لازم است مورد بى اعتنایى و بى توجهى قرار گیرد، دستور به «تغافل» مى دهد; مانند فکر و دقت در مسایل جزئى زندگى که اهمّیّت چندانى ندارند، انسان را از تفکّر در امور مهم باز مى دارد و همچنین مخفى کردن عیوب پنهانى دیگران در مواردى که مصلحت ایجاب مى کند، کار پسندیده اى است.

بهزاد تیمور پور به حدیث امام علی ع اشاره کرد و گفت : امیر مؤمنان على(علیه السلام) در این رابطه مى فرمایند: «مِنْ اَشْرَفِ اَعمالِ الْکَریمِ غَفْلَتُهُ عَمَّا یَعْلَمُ; یکى از باارزشترین کارهاى کریمان، «تغافل» از چیزهایى است که از آن آگاهند»(و سرپوش گذاشتن بر آن لازم است) همچنین در حدیث دیگرى آن امام بزرگوار(علیه السلام) مى فرمایند: «مَنْ لَمْ یَتَغَافَلْ وَ لاَ یَغُضَّ عَنْ کَثِیر مِنَ الاُْموُرِ تَنَغَّصَتْ عِیْشَتُهُ; کسى که «تغافل» و چشم پوشى از بسیارى امور نکند، زندگى براى او ناگوار خواهد شد».

  • وی همچنین با اشاره به حدیث دیگری از امیر مومنان امام علی علیه السلام  که می فرماید : الصَّبْرُ مِفْتاحُ الدَّرْکِ وَالنُّجْحُ عُقْبَی مَنْ صَبَرَ یعنی صبر، کلید رسیدن است و کامیابی سرانجام کسی است که شکیبایی می‌ورزد گفت : تکنیک صبور بودن و صبر در مقطع زمانی کنونی بسیار راه گشاست و می تواند روش ها و راه حل های موفقی را به فرد و خانواده روشن نماید چرا که نتیجه اقدامات آموزشی و اقتصادی در خانواده ها نیازمند طی زمان است و این یعنی همان صبر مورد تاکید قرآن و روایات و سیره اهل بیت عصمت و طهارت .

تیمورپور در پایان به شعر مولانا هم اشاره کرد که می گوید : 

ای دل فرورو در غمش کالصبر مفتاح الفرج

تا رو نماید مرهمش کالصبر مفتاح الفرج

چندان فروخور اندهان تا پیشت آید ناگهان

کرسی و عرش اعظمش کالصبر مفتاح الفرج

خندان شو از نور جهان تا تو شوی سور جهان

ایمن شوی از ماتمش کالصبر مفتاح الفرج

باری دلم از مرد و زن برکند مهر خویشتن

تا عشق شد خال و عمش کالصبر مفتاح الفرج

گر سینه آیینه کنی بی‌کبر و بی‌کینه کنی

در وی ببینی هر دمش کالصبر مفتاح الفرج

چون آسمان گر خم دهی در امر و فرمان وارهی

زین آسمان و از خمش کالصبر مفتاح الفرج

هم بجهی از ما و منی هم دیو را گردن زنی

در دست پیچی پرچمش کالصبر مفتاح الفرج

اقبال خویش آید تو را دولت به پیش آید تو را

فرخ شوی از مقدمش کالصبر مفتاح الفرج

دیویست در اسرار تو کز وی نگون شد کار تو

بربند این دم محکمش کالصبر مفتاح الفرج

دارد خدا خوش عالمی منگر در این عالم دمی

جز حق نباشد محرمش کالصبر مفتاح الفرج

خامش بیان سر مکن خامش که سر من لدن

چون می‌زند اندرهمش کالصبر مفتاح الفرج

 

پایان خبر/111ش

به اشتراک گذاری این مطلب!

به بهانه فوت یک خبرنگار فقیده | افزایش خشونت و قتل های خانوادگی فراتر از هشدار است

با قرائت این سوره ترک اعتیاد به خوردن مشروبات را به آسانی انجام دهید

0 دیدگاه

    ارسال دیدگاه